Культура

В Україні створять реєстр культурних об’єктів, які знищила чи пошкодила Росія

Війна

Внаслідок повномасштабної війни постраждало або повністю знищено величезну кількість об’єктів культурної спадщини. Росія знищує їх цілеспрямовано, обираючи у тому числі історичні будівлі та ...

Українці можуть вивчати англійську безкоштовно: як долучитись до програми

|
ОсвітаСуспільство

Міністерство цифрової інформації запустило національну програму Future Perfect, яка має на меті популяризацію вивчення англійської мови.

Мовною програмою визначено дві онлайн-платформи ...

Навчання, дозвілля та соціалізація: МОН створило карту цифрових освітніх центрів

|
Суспільство

Міністерство освіти і науки України створило карту цифрових освітніх центрів, яку оновлюватимуть відповідно до відкриття центрів.

Цифрові освітні центри – це безпечні та затишні простори ...

Українцям пропонують можливість безкоштовно покращити рівень англійської

ОсвітаСуспільство

Українська молодь може покращити навички розмовної англійської у спілкуванні з носіями мови.

Таку можливість пропонує ENGin – неприбуткова організація, що поєднує українську молодь з ...

Переселенець з Маріуполя розвиває молодіжний рух на Закарпатті 

Переселенці

Понад півроку тому у Мукачеві Закарпатської області запрацював коворкінг «AwareZone» – доступний простір для місцевої молоді, вимушених переселенців і громадських активістів. Один з ...

Розписували пряники, розмальовували писанки, танцювали – маленькі переселенці у Полтаві готувалися до Великодня

Діти старанно розфарбовували зайчиків на пряниках та мало не з’їли свої вироби до загальної фотосесії. Свіженькі ароматні прянички так і просилися до рота, а тут ще й фарби виявилися ...

Дітей та підлітків запрошують на курс сторітелінгу в кіно

Суспільство

Діти та підлітки від 13 до 16 років можуть долучитися до програми сторітелінгу з елементами арттерапії, щоб впоратися зі своїми емоціями під час війни й водночас спробувати свої сили у ...

Стартує безкоштовний мовний курс «Єдині»: що пропонують та як долучитись

Суспільство

Мовний курс «Єдині» – це вже 11-й курс всеукраїнського руху, який допомагає людям долати складнощі у вивченні мови та дає можливість практикувати й вдосконалювати українську мову.

Мета ...

Опитування в «Дії»: Українцям пропонують обрати дату святкування Різдва

Суспільство

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством культури та інформаційної політики вирішили провести голосування про дату святкування Різдва в Україні.

Про це повідомив ...

Поїзди святого Миколая привезуть 33 тисяч подарунків дітям з прифронтових регіонів

Суспільство

Перший святковий рейс вже сьогодні прибуде на Донеччину

Вчора, 19 грудня, стартував спільний проєкт Укрзалізниці та ЮНІСЕФ – «Поїзд святого Миколая».

Театралізоване дійство в ...

Культурний розвиток Донбасу є одним із найважливіших питань регіону. Антикризовий медіа-центр докладає усіх зусиль, щоб своєчасно знайомити читачів нашого інтернет-видання з останніми подіями в галузі культури. Ми об’єктивно висвітлюємо культурні новини України на сьогодні у Донбасі, розказуємо, які позитивні зрушення зараз відбуваються в регіоні, які заходи проходять зараз та заплановано на найближчий час. 

На нашому сайті ви отримаєте інформацію про діяльність молодіжних гуртків та організацій, їхні досягнення на місцевому та загальнодержавному рівні. Щодня в різних населених пунктах Сходу запускають нові проекти та проводять безліч заходів. Вас чекають свіжі новини культури Донецької, Луганської, Дніпропетровської областей. Ми розкажемо, як волонтери БУР будують Україну, як зі старої вежі в Маріуполі зробили чудовий культурно-туристичний центр та багато інших важливих подій.

Ми покажемо цікаві відео про те, як місцева влада інвестує кошти у відкриття та реконструкцію культурних об’єктів – концертної зали в Торецьку, оздоровчого комплексу в Бахмутському районі, стадіону та парку в Слов’янську. Адже незважаючи на всі перепони, що спричинила війна на Сході України, суспільство мріє жити в пісенному, літературному, культурно багатому Донбасі. Отже, все про новини в культурі на нашому сайті!

Щоб завжди залишатися в курсі останніх подій, долучайтеся до аудиторії постійних користувачів медіа-ресурсу. На вас чекають тільки актуальні новини та важлива інформація щодо розвитку культури та мистецтва на Донбасі. Ми крокуємо вперед – сподіваємося, що ви з нами!