США допомогли громадам області втілити понад 20 проектів

3622
коментарі відсутні

США допомогли громадам області втілити понад 20 проектів

Відремонтовані дороги, садочки та лікарні, нові дитячі майданчики та комп’ютерні класи у школах. Розвивати інфраструктуру об’єднаним територіальним громадам області допомагає міжнародна програма «DOBRE» від Агентства США з міжнародного розвитку – USAID. За її підтримки 12 громад вже реалізували понад 20 проектів. Ці дані оприлюднила прес-служба ДніпроОДА.

«Дніпропетровщина – лідер із втілення реформи децентралізації. У нас найбільша кількість об’єднаних територіальних громад – 61. Три з них – найуспішніші в Україні за фінансовою спроможністю. Самостійність об’єднань дозволяє розвивати інфраструктуру на власний розсуд. Обласним коштом підтримуємо тих, хто бере на себе відповідальність. Допомагають і міжнародні організації. Так, завдяки програмі «DOBRE» 12 громад вже реалізували понад 20 проектів», – зазначив Олег Кужман під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович.

Одна з перших ОТГ, що утворилися на Дніпропетровщині, – Зеленодольська.

«Після об’єднання значно збільшилося фінансування територій – більш ніж у три рази. За підтримки обладміністрації та міжнародних організацій відремонтували амбулаторії, створили робочі місця», – розповів голова Зеленодольської ОТГ Андрій Савченко.

В Софіївській громаді зробили вуличне освітлення та встановили яскраві дитячі майданчики.

«Дуже вдячні обладміністрації, державі та іноземним партнерам за підтримку, – сказав голова Мирівської ОТГ Володимир Біленко. – Спільними зусиллями ми відремонтували дороги, школи, будинки культури, амбулаторії. У двох селах запрацював водовод. Два навчальні заклади облаштували альтернативними котельнями. На всіх сільських вулицях зробили освітлення».

 «Такі зміни дають надію на велике майбутнє України. Сенс реформи децентралізації – змінити життя людей на краще. Програма «DOBRE» триває, тож попереду ще багато проектів», –  зазначила Марі Йованович.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» – «DOBRE» реалізується в семи областях України. Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика