У 2018 році планують понад 160 тренінгів та семінарів

7797
коментарі відсутні

У 2018 році планують понад 160 тренінгів та семінарів

В новому році на Дніпропетровщині для громад проведуть понад 160 тренінгів та семінарів. Передбачається, що до них приєднаються близько 5 тисяч представників територіальних об’єднань. Про це стало відомо у Дніпропетровському центрі розвитку місцевого самоврядування під час презентації плану роботи на 2018-й. На зустріч зібралися голови всіх об’єднаних громад області.

«2017-й був непростим, але продуктивним. Крок за кроком ми працювали над тим, щоб Дніпропетровщина перетворилась у комфортний та сучасний регіон. В області реконструювали десятки доріг, дитячих садків, шкіл, лікарень. Більшість цих проектів втілили саме в громадах. Переконаний, у 2018-му нових досягнень буде ще більше», – зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Аби допомогти  громадам успішно втілювати реформу децентралізації, для них продовжать проводити семінари та тренінги. У 2018-му запланували понад 160 навчальних заходів.

«Найбільше заходів – понад 70 –  плануємо присвятити  проектній діяльності та стратегічному розвитку об’єднаних громад. Хочемо навчити не лише витрачати кошти, а й заробляти їх. Розповімо, як підготувати та виконати проект інфраструктурної субвенції або залучити гранти, – сказала директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. –  Ми проведемо 13 дводенних семінарів, 12 навчальних виїздів в інші регіони для вивчення досвіду наших колег. Запланували організувати на Дніпропетровщині й національний конгрес старост».

Чекають на нові тренінги і в Покровській громаді. Минулоріч її  представники не пропустили жодної навчальної зустрічі у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

«Це були дуже корисні семінари. Після них ми дійсно моделювали розвиток освітньої та медичної галузі нашої громади, правильно формували бюджет. Це допомагало в роботі.  Протягом 2017 року нам вдалося відремонтувати багато шкіл, садочків – загалом, понад 20 об’єктів, – поділилася голова Покровської громади Світлана Спажева. – Цього року цікаво відвідати тренінги щодо роботи комунальних підприємств,  бюджетування, грантів. Вони допоможуть подбати про місцевий економічний розвиток».

На Дніпропетровщині вже 57 об’єднаних громад.

У 2018 році планують понад 160 тренінгів та семінарів - Фото №1

У 2018 році планують понад 160 тренінгів та семінарів - Фото №2


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика