Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання

5213
коментарі відсутні

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання

До завершення акції Міжнародної боротьби проти насильства щодо жінок проведено гру Брейн-ринг «СТОП насилля!». Змагання відбулися в Антикризовому медіа-центрі за участю трьох команд: «Феміда» – представники правоохоронних органів та учасники Ліги майбутніх поліцейських; «Повага» – представники ЗМІ та громадських організацій; «Протидія» – співробітники відділів Краматорського виконкому.

Організатором та ведучим гри став начальник відділу молодіжної політики та у справах сім’ї Управління з гуманітарних питань Краматорської міськради Володимир Страшко. Він же виконував функції арбітру.

Команди відповіли на 15 різноманітних питань, продемонструвавши глибоке володіння темою та швидку реакцію. Щоб знайти правильні відповіді, учасникам Брейн-рингу знадобились знання: українського законодавства та міжнародних конвенцій щодо протидії насильству, історії боротьби жінок за свої права, особливостей традицій і культури різних країн в розрізі дотримання рівності чоловічої та жіночої статей.

Як питання, так і відповіді на них були цікавими та пізнавальними для присутніх, які прийшли підтримати свої команди.        

Наприклад, мало кому відомо, що перше місце серед країн, які найуспішніше борються з нерівністю статей, займає Ісландія. Дивно, але факт: шосте місце в цьому рейтингу несподівано займає маленька і бідна країна в Центральній Америці – Нікарагуа. В ній багато жінок, які здобувають вищу освіту, займаються професійною роботою та беруть участь в управлінні державою. Серед країн «Великої сімки» в боротьбі за рівність чоловіків та жінок лідирує Німеччина (11 місце), а Японія «пасе задніх» (101 місце у рейтингу серед 145 країн світу).

Окремі питання стосувалися ситуації в Україні. Учасники Брейн-рингу і в цьому блоці знайшли правильні або близькі відповіді. Ось деякі з них: 21 відсоток українських дітей у 2015 році були народжені в незареєстрованих шлюбах або поза шлюбом, у 1991 році таких дітей було 12 відсотків. 43 відсотки зареєстрованих шлюбів в Україні розпадаються з часом, причому за останніх 25 років цей показник не змінювався.

Загалом змагання пройшли дуже азартно, кожна команда намагалася надати якомога більше правильних відповідей. Але гра є гра, тому за кількістю отриманих балів переможцем стала команда представників ЗМІ та громадських організацій «Повага». Однак інші учасники не залишились без уваги. Всі команди отримали пам’ятні знаки, символіку проти насильства та книжки від громадської організації «Жінка майбутнього» – співорганізатору події. Їх вручила координатор ГО Ірина Боднар.

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання - Фото №1

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання - Фото №2

 

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання - Фото №3

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання - Фото №4

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання - Фото №5

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання - Фото №6

Брейн-ринг «СТОП насилля!» у Краматорську: точні відповіді на складні питання - Фото №7

 


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика