Перетинати КПВВ «Майорське» стало трохи зручніше

2406
коментарі відсутні

Перетинати КПВВ «Майорське» стало трохи зручніше

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське» зі сторони контрольованої Урядом України території облаштовується додатковий тент, поблизу модуля паспортного контролю встановлюються навіси, нещодавно з’явилися інформаційні стенди.

Позитивні зміні відзначили співробітники Благодійного фонду «Право на захист» під час регулярного моніторингу умов перетину лінії розмежування через КПВВ. 

«Наближений до зупинки автобусу тент, в якому встановлено бак з питною водою, допоможе створити більш безпечні умови для здоров’я осіб, що пройшли паспортний контроль та очікують на автобус до Бахмута, Краматорська, Слов’янськ тощо, – підкреслюється в повідомлені. – Особливо це важливо для інвалідів, людей похилого віку та маломобільних, для тих, хто іде з малими дітьми. Зважаючи на сезонні зміни клімату, тент зможе захистити одночасно до 100 людей від дощу, вітру та снігу».

Також було зафіксовано, що поблизу модуля паспортного контролю зі сторони контрольованої Урядом України території співробітники ДСНС встановлюють навіси. З обох сторін КПВВ у рамках програми «Радник Мінсоцполітики з питань ВПО» встановлено інформаційні стенди, на яких розміщена інформація щодо графіка роботи КПВВ, оформлення перепустки, довідки ВПО, пенсії, біометричного паспорта, Тимчасового порядоку перетину лінії розмежування, переліку товарів, дозволених для перевезення тощо. Крім того, СММ ОБСЄ було встановлено вежу з камерами відеоспостереження.

Як і інші міжнародні організації, БФ «Право на захист» неодноразово звертав увагу на те, що обласним адміністраціям у Донецькій та Луганській областях необхідно поліпшити інфраструктуру КПВВ, а саме: збільшити кількість навісів від сонця, місць для сидіння, контейнерів для сміття та пунктів видачі води або ж поліпшити їхній стан; забезпечити достатню кількість туалетів та організувати їхнє належне прибирання; організувати належну роботу громадського транспорту до/від КПВВ (регулярні маршрути, які доставляють пасажирів безпосередньо до КПВВ); забезпечити інформацію про розклад руху автобусів, процедури перетину, обмеження на перетин КПВВ, присутні гуманітарні організації, мінну небезпеку.

Як бачимо, деякі позитивні зміни вже відбуваються. Тож можно сподіватися, що благоустрій на КПВВ «Майорське» стане початком роботи з поліпшення інфраструктури на всіх контрольних пунктах на лінії розмежування.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика