27 вересня, 14-00. Презентацію інформаційного ресурсу «Мапа пам’яті»

862
коментарі відсутні

Шановні колеги

Запрошуємо вас на презентацію інформаційного ресурсу «Мапа пам’яті»

щодо загиблих в ході збройного конфлікту.

Час та дата проведення: 14-00, 27 вересня
Місце проведення: Антикризовий медіа-центр, вул. Марата, 1, м. Краматорськ

Створена УГСПЛ у 2017 р. інтерактивна «Мапа пам’яті» це сучасний ресурс, який зібрав та візуалізував інформацію про близько 10 тис. загиблих, в т.ч. і з боку так званих лднр. Результатом роботи мають стати механізми ідентифікації та меморизації жертв як перший крок до примирення та об’єктивного висвітлення подій.

Гібридний збройний конфлікт в Україні супроводжується інтенсивною інформаційною війною з обох сторін. Одним з її компонентів є приховування присутності власних військовослужбовців з боку РФ, а з боку України – приховування реальних обставин загибелі цивільного населення та військових. В ЗМІ обох країн існує досить суперечлива інформація щодо загиблих комбатантів – резидентів Іспанії, Сербії, Бразилії, Грузії, Казахстану тощо.

Відсутність відкритих списків загиблих та доступу до достовірної інформації надає широкі можливості для маніпулювання свідомістю громадян України та РФ, спотворення реальної ситуації в зоні конфлікту, ускладнення миротворчої діяльності міжнародних організацій. Роздрібненість та суперечливість баз даних, що наразі існують в органах влади та НУО, ускладнює формування інформаційної політики держави та ефективній протидії неправдивій інформації. Зазначені фактори водночас створюють перманентну загрозу правам громадян на доступ до інформації, соціальних захист та правову допомогу.

Спікери:

Олексій Біда – координатор Центру документування УГСПЛ.

Сергій Мовчан – аналітик Центру документування УГСПЛ.

 

Контактна особа:

Олексій Біда, 050-888-69-79, alexey.bida@helsinki.org.ua


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


Підписатись
Повідомте про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика