16 червня, 13-30. Прес-конференція: «Невидимий батальйон» – перший документальний фільм про внесок українських жінок-військових у боротьбу проти російської агресії.

2086
коментарі відсутні

16 червня, 13-30. Прес-конференція: «Невидимий батальйон» – перший документальний фільм  про внесок українських жінок-військових у боротьбу проти російської агресії.

Запрошуємо на прес-конференцію: «Невидимий батальйон» – перший документальний фільм

про внесок українських жінок-військових у боротьбу проти російської агресії.

 

Час та дата: 13-30, 16 червня

Місце проведення: Антикризовий медіа-центр, вул. Марата,1, м. Краматорськ

Учасники:

Марія Берлінська – продюсерка, авторка ідеї, військова волонтерка, аеророзвідниця;

Оксана Іванців – виконавча продюсерка;

Олена Герасим’юк– комунікаціна менеджерка
 
Ганна Алад’єва – Асоціація жінок Пані.

«Невидимий батальйон» – це шість історій жінок-військовослужбовиць, розказаних трьома українськими режисерками: Іриною Цілик, Світланою Ліщинською та Аліною Горловою.

“Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте їх всіх об’єднала ця війна, і їх історії створюють панорамну картину становища жінки у Збройних Силах. Тут не може бути ні статі, ні кольору очей, тільки освіта, тільки професіоналізм. І кіно – дуже хороший інструмент, що дозволяє доступно пояснити ці речі суспільству. Ми програємо інформаційну війну у світі. Через це кіно ми хочемо показати, що у нас не громадянський конфлікт, а російська окупація, вже четвертий рік. У нашому фільмі світ буде бачити, що гинуть і калічаться наші жінки, що вони воюють і перемагають російську армію. І нам не потрібна глибока стурбованість, нам потрібна реальна підтримка,” – розповідає продюсерка фільму Марія Берлінська.

Телепрем’єра фільму відбулась 16 жовтня 2017 року на національному телеканалі «1+1». Фільм уже був показаний в різних куточках світу, зокрема у Шанхаї, Мілані, Торонто, Оттаві, Монреалі, Нью-Йорку, Вашингтоні, Чикаго, Філадельфії, а також у Парламенті Канади та Раді Безпеки ООН.

 «Невидимий батальйон» активно підіймає дискусію про права жінок в секторі безпеки та оборони, стимулюючи органи державної влади реформувати законодавство радянського зразка. Зокрема, в червні 2016 року під тиском громадськості Міністерство оборони на 63 позиції розширило список бойових посад, доступних для жінок. Героїні «Невидимого батальйону» також стали культурними амбасадорками України, і через власні історії розповідають міжнародній спільноті про велику загрозу, яку несе російська агресія, і про те, що Україна зараз захищає не лише свої території, а й демократичні цінності, а тому є надійним союзником та партнером.

 

Трейлер фільму:

https://www.youtube.com/watch?v=fsGnbaLQ82Y&t=3s

 


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика