1064 порушення правил пожежної безпеки виявили рятувальники Донеччини під час позапланових перевірок соціальних закладів

5019
коментарі відсутні

1064 порушення правил пожежної безпеки виявили рятувальники Донеччини під час позапланових перевірок соціальних закладів

З 1 лютого цього року в області стартували позапланові перевірки соціальних закладів. Загалом на Донеччині мали обстежити 86 об’єктів. Це – 48 готелів, 1 хостел, 18 пансіонатів та 19 будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю. 

Нині співробітники ДСНС перевірили 64 об’єкти, ще за 23 склали акти про неможливість обстеження. 

«За результатами позапланових перевірок виявлено 1064 порушення правил пожежної безпеки. До адміністративної відповідальності за виявлені порушення притягнуто 74 посадові особи. На виконання вимог ст. 68 Кодексу цивільного захисту з метою застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації роботи зазначених об’єктів Головним управлінням підготовлено 7 позовів до Окружного адміністративного суду», – зазначив  начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Донецькій області Андрій Вершилов.

Нагадаємо, позапланові перевірки готелів, хостелів, пансіонатів та будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю на Донеччині розпочалися 1 лютого цього року. Відповідне доручення надав Кабінет міністрів України після пожежі, що сталася 21 січня в Харкові. Загоряння сталося у приватному будинку, який переобладнали під центр для людей похилого віку. Внаслідок пожежі 15 людей загинули на місці і ще 1 в лікарні. 

Ірина Мартинова


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика